Rólunk

A Kultúrtanya egy integrált közösségi tér és klubhelyiség Budapesten, amely kulturális programokat és rendezvényeket szervez. A helyiségek magán célra is igénybe vehetőek, beleértve a színháztermet, oktatólabort és mini hangstúdiót, ahol hangoskönyvek felolvasása, rádióműsorok készítése és zenei CD-k hangfelvétele is megvalósítható. A területen található egy 10 főt befogadó informatikai terem is, amely irodaként is működik.

 

A Kultúrtanya megnyitó ünnepségére 2021. október 9-én került sor, melyen részt vett Fekete Péter, az EMMI kulturális államtitkára is.

 

A Kultúrtanyán egy mini hangstúdió található, amely egy süketszobával és egy külön álló technikai helyiséggel rendelkezik. A stúdió mérete kisebb, így nem alkalmas zenekarok felvételeire, de tökéletesen megfelel az előadók (énekesek) felvételeihez, valamint hangoskönyvek felolvasásához. A Hobby Rádió műsorai is ebben a stúdióban készülnek, így az adások minősége garantáltan magas szintű. A mini hangstúdió technikai felszereltsége szintén megfelelő a professzionális minőségű felvételek elkészítéséhez: AT2020-as mikrofonokkal dolgozunk.

 

A színháztermünk 40 főt képes befogadni és színpaddal is rendelkezik, így kiválóan alkalmas színházi előadások, egyéb előadó művészeti események megtartására. A teremben találhatók székek és asztalok is, ami lehetővé teszi a születésnapok, névnapok, mini konferenciák és más rendezvények, ünnepségek tartását.

A hangtechnikai felszereltségünk hatékony és magas színvonalú: a teremben 6 darab passzív hangfal található, amelyek biztosítják a kiváló hangminőséget. A színpadi reflektorok biztosítják a megfelelő fénytechnikát az 5*2 m. színpad fölött, amely nagyban hozzájárul a teljes műsorélményhez.

 

A várakozó helyiségünk barátságos és kényelmes, olyan, mint egy hangulatos kávézó. A helyiségben számos kényelmes fotel áll rendelkezésre, amelyekben jól lehet ülni és pihenni. Az elszeparált helyen pedig kanapék találhatóak, amelyek biztosítják a látogatók számára a nyugodt várakozás lehetőségét.

A helyiség belső kialakítása egyszerű és barátságos, ami lehetővé teszi, hogy a látogatóink ellazuljanak és feltöltődjenek, mielőtt elindulnak további programjaikra. Az itt eltöltött idő kellemes és nyugodt, amely segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget a látogatók számára.

Az érkező vendégeink a helyiségben kényelmesen várakozhatnak és élvezhetik a kellemes légkört, miközben kávéjukat vagy más italukat fogyasztják, amelyet a személyzetünk készít nekik. Ez a kényelmes és barátságos környezet hozzájárul ahhoz, hogy a vendégeink kellemesen és pozitív élményekkel távozzanak rendezvényeinkről.

 

A Kultúrtanyában található egy kis teakonyha, amely alkalmas kisebb ételek és frissítők készítésére, vagy a rendezvényekhez tartozó catering szolgáltatás előkészítésére is. A teakonyha felszereltsége tartalmaz egy mikrohullámú sütőt, egy hűtőszekrényt és egy mosogatót is, amelyek lehetővé teszik az előkészületeket a rendezvényekhez.

A teakonyha funkciója az, hogy kényelmesebbé tegye a rendezvények előkészületeit, így a szervezők és az előadók is könnyebben tudjanak felkészülni az eseményre. Az itt elkészített ételek és italok szolgálhatnak kiegészítőként a rendezvényekhez, és lehetővé teszik a látogatók és a résztvevők számára, hogy kicsit lazítsanak, miközben élvezik a programot.

Az oktatóterem, mely irodaként is szolgál, alkalmas a számítógépes munkák végzésére, tanfolyamok tartására. Az informatikai terem 10 számítógéppel van felszerelve, ami lehetővé teszi az egyéni vagy csoportos munkát.

Az informatikai teremhez kábeles és vezeték nélküli internetkapcsolat áll rendelkezésre, valamint nyomtatók is elérhetőek az esetleges dokumentumok kinyomtatásához. A terem csendes, kényelmes környezetet biztosít a számítógépes munkákhoz, az irodai feladatokhoz és a tanfolyamokhoz egyaránt.

 

A Kultúrtanya közösségi térben modern szellőztető rendszer üzemel, amely folyamatosan friss levegőt biztosít. A pincehelyiségben található szellőztető gép gondoskodik a megfelelő légcseréről, így biztosítva a kellemes és egészséges környezetet a látogatók és a helyiséget használók számára.

A közösségi tér egész területén légkondicionáló rendszer üzemel, amely télen fűt, nyáron pedig hűt, így minden időjárási körülmények közt kellemes klímájú a helyiség. Ezen kívül wifi pontok állnak rendelkezésre, így az internet-hozzáférés mindenhol biztosított a közösségi térben.

 

A bejáratot proxy bilétával lehet nyitni, amelyet a Kultúrtanya személyzete biztosít. Az ilyen belépő rendszer biztonságos és egyszerű, amely megkönnyíti a látogatók belépését és biztosítja a teremben tartózkodók biztonságát.

 

A Kultúrtanyában található illemhely egy darálós rendszerű wécé, ami azt jelenti, hogy csak bizonyos anyagokat lehet bele dobni.

Kérjük, hogy ne dobjanak ételmaradékot, műanyagot, vagy más vastag anyagokat a darálós illemhelybe, mert azok károsíthatják a rendszert. A folyadékot és a wc papírt azonban biztonságosan lehet a darálós illemhelybe dobni.

Fontos megjegyezni, hogy a darálós illemhely rendszeres karbantartást és tisztítást igényel, hogy megfelelően működjön, ezért kérjük, hogy segítsenek nekünk fenntartani a rendszert azzal, hogy csak a megengedett anyagokat dobják bele!

 

A Kultúrtanya kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel Budapesten. Az Árpád híd és a Dózsa György úti metróállomás mindössze néhány perc sétára található, így könnyen elérhető a belvárosból, például a Nyugati Pályaudvarról mindössze két megállóra.
A Kultúrtanya közelében közlekedik a 75-ös troli is, amely közvetlenül a Nyugati Pályaudvar és a Béke tér között közlekedik. Az utasokat közel teszi le a Kultúrtanya bejáratához, így könnyen megtalálható és elérhető a helyszín.

 

A Kultúrtanyában a kultúra és a művészet otthonra talál.